FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s glavnim tajnikom Arapske lige

Autor: vkla
ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Premijerka Jadranka Kosor sastala se u četvrtak, drugog dana službenog posjeta Egiptu, s glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom kojemu je kazala da Hrvatska podupire jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu s tri konstitutivna naroda i europsku perspektivu svih susjednih zemalja.

"Podupiremo jedinstvenu BiH s tri konstitutivna naroda. I hrvatska vlada i predsjednik daju snažnu potporu europskom putu BiH i svim ostalim susjedima na jugoistoku Europe", rekla je Kosor.

Kazala je da je glavnog tajnika također zanimalo stajalište prema Kosovu i podsjetila ga da je Hrvatska priznala kosovsku samostalnost.

Odnose Hrvatske s arapskim svijetom je nazvala "tradicionalno jako dobrim", podsjetivši da je prije tri godine između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) i Arapske lige potpisan Memorandum o suradnji.

Premijerka je glavnog tajnika Lige izvijestila o tijeku pristupnih pregovora Hrvatske s Europskom unijom, koji su, kako je istaknula, "u završnoj fazi".

(Hina) xvk yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙