FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor primila kineskog veleposlanika

Autor: nkot
ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Predsjednica vlade Jadranka Kosor primila je u petak u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Shena Zhifeia zaželjevši mu dobrodošlicu i uspješan mandat te poručila da će Hrvatska i nadalje odlučno podržavati načelo "jedne Kine", priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

Premijerka je također izrazila uvjerenost da će tijekom mandata veleposlanik nastaviti pozitivan trend u razvoju dobrih i prijateljskih odnosa između dviju zemalja, dodaje se u priopćenju.

Veleposlanik Shen je na susretu s premijerkom dao potporu naporima hrvatske vlade vezanim uz jačanje gospodarstva i izlazak iz krize, istaknuvši pritom zasluge premijerke Kosor koje se odnose na napredak postignut kako bi Hrvatska postala 28. članica Europske unije.

Dvije strane su se složile da u odnosima između dviju zemalja prioritet ima daljnje jačanje gospodarskih odnosa. Upravo zbog bolje gospodarske suradnje, podsjeća se u priopćenju, vlada je donijela odluku o privremenom ukidanju viza za određene kategorije kineskih državljana, a premijerka je kazala da je sudjelovanje Hrvatske na EXPO-u u Šangaju bio poticaj mnogobrojnim Kinezima da posjete Hrvatsku.

(Hina) xvk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙