FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 1. prosinca

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 1. prosinca 2010. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 1. prosinca, koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja 20. sjednicu raspravom o Godišnjem izvješću o poslovanju Financijske agencije (Fine) za 2009. godinu (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskoga sabora raspravljat će na sjednici o zahtjevu za prestanak mirovanja zastupničkog mandata zastupnice Biance Matković i prestanku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnice (9 sati, dvorana Eugena Kvaternika, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov pomoćnik Ivo Bačić trebali bi početi iznositi svoje obrane na suđenju u 'aferi kamioni' u kojoj ih USKOK tereti da su zlouporabom položaja i ovlasti u nabavi vojnih kamiona 2004. oštetili državni proračun za više od deset milijuna kuna. U srijedu bi svoju obranu trebao početi iznositi Rončević, dan poslije Bačić, nakon čega je po dva dana predviđeno za iznošenje završnih riječi USKOK-a i obrane (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija pod nazivom "Hrvatska nadomak cilja – kako uspješno djelovati u Europskoj uniji", organizirana je u okviru bilateralne pomoći Kraljevine Danske Hrvatskoj na kojoj će biti predstavljeno dansko iskustvo koordinacije europskih poslova u članstvu u EU-u, te svi relevantni aspekti uspješnog funkcioniranja države članice u radu europskih institucija. Bit će riječi i o pripremama u RH u tom pogledu. Među govornicima bit će ministar uprave Davorin Mlakar, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Vesna Pusić, glavni pregovarač Vladimir Drobnjak i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Andrej Plenković. S danske strane sudjelovat će Kim Joergensen, podtajnik za europske poslove u ministarstvu vanjskih poslova, te Bo Eric Weber, danski veleposlanik u RH (hotel Sheraton, Kneza Borne 2, 10 sati).

ZAGREB - Sindikalno povjerenstvo podružnice IPK Tvornice ulja Čepin i članovi Sindikata PPDIV-a najavili su javni prosvjed radnika IPK Tvornice ulje Čepin na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića i u Radićevoj ulici. Prosvjed je, kako ističu, pokušaj radnika da natjeraju sve odgovorne na rješavanje nastalog stanja te donošenja odluka kako bi se stvorili uvjeti za privatizaciju i nastavak rada te tvrtke. Poslovne banke blokirale su račune tvrtke zbog nepodmirenih kreditnih obveza od 52 milijuna kuna, a ovrha nad dionicama Uljare zaustavila je mogućnost privatizacije (11,00 sati, Trg bana Josipa Jelačića).

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom hrvatskog i ruskog ministarstva kulture otvara se izložba fotografija "Zakhar Kolovsky: Tragovi", koja se organizira u suradnji s Ruskim državnim centrom za fotografiju (ROSPHOTO) iz Sankt Peterburga. Izložba će biti otvorena do 15. siječnja (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Uroš Andrić

poslijepodne - Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙