FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković razgovarao s belgijskim državnim tajnikom Chastelom

Autor: svuk
BRUXELLES, 30. studenog 2010.(Hina) - Državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova Andrej Plenković razgovarao je u utorak u Bruxellesu s belgijskim kolegom Olivierom Chastelom, koji je izrazio spremnost belgijskog predsjedništva da učini sve kako bi Hrvatska krajem prosinca zatvorila pregovore u tri poglavlja.

Državni tajnik za europske poslove Olivier Chastel "izrazio je maksimalnu spremnost belgijskog predsjedništva EU-a da učini sve kako Hrvatska na skorašnjoj međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila pregovore u tri poglavlja - Pravda, sloboda i sigurnost, Okoliš i Vanjska, sigurnosna i obrambena politika. Smatramo da je to moguće posebice nakon razmjene nota prošli tjedan o završetku postupaka potrebnih za stupanje na snagu Sporazuma o arbitraži između Hrvatske i Slovenije", rekao je nakon sastanka Plenković.

Plenković je dodao da Hrvatska nakon toga "ambiciozno ulazi u mađarsko predsjedništvo EU-a, u prvoj polovici sljedeće godine s realnim izgledima za završetak pregovora do kraja lipnja".

Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak i utorak u Bruxellesu na 12. sjednici Zajedničkog parlamentarnog odbora Hrvatska - EU.

(Hina) xsv ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙