FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deset osumnjičenih terorista uhićeno u Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj

Autor: bcav
BRUXELLES, 23. studenog 2010. (Hina/dpa) - Islamistička teroristička ćelija, koja je planirala napad u Belgiji, uništena je nakon što je deset osoba uhićeno u Antwerpenu, Nizozemskoj i Njemačkoj, objavila je u utorak belgijska policija.

U policijskom priopćenju stoji da su u operaciji, koja je počela krajem 2009., otkrivene pripreme za napad na neodređeni cilj u Belgiji, na temelju informacija s internetskog foruma Ansar al Mujahedeen.

Druga faza istrage, koju je vodio antiteroristički sudac Philippe Van Linthout, bavila se regrutiranjem i financiranjem aktivnosti Kavkaskog emirata, radikalne islamističke separatističke skupine u ruskoj republici Čečeniji.

Osumnjičeni su belgijske, nizozemske i marokanske nacionalnosti, a najmanje jedan Marokanac povezan je s Čečenijom. Policija nije rekla koliko je osumnjičenih uhićeno u pojedinoj zemlji.

Sudac Van Linthout bi trebao kasnije u utorak odlučiti o njihovu pritvoru. Policija je objasnila da je u sklopu iste istrage više ljudi uhićeno u Španjolskoj, Maroku i Saudijskoj Arabiji.

(Hina) xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙