FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru se održava Sajam izbora zanimanja

Autor: zdra
VUKOVAR, 30. studenog 2010.(Hina) - Sajam izbora zanimanja, na kojem će se svojim programima učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola predstaviti srednje škole iz Vukovarsko-srijemske i Osiječko-baranjske županije, otvoren je u Ružičkinoj kući.

Predstavljajući Sajam izbora zanimanja, koji se prvi put održava u Vukovaru i koji će trajati jedan dan, pročelnica Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Područne službe iz Vukovara Jasna Kolar podsjetila je kako je on dio IPA prekograničnoga programa Mađarska-Hrvatska te projekta "Učenje i rad" koji sufinancira Europska unija.

"Odabir zanimanja nije odluka, nego proces koji će trajati duže vrijeme, a kod nekih i cijeli život, do umirovljenja, a zove se karijera", rekla je Kolar i pozvala učenike da prije odabira zanimanja dobro razmisle kako bi bili sretni i zadovoljni poslom kojim će se baviti i za koji će se školovati.

Objasnila je kako je svrha Sajma izbora zanimanja informirati učenike sedmih i osmih razreda te njihove roditelje o obrazovnim programima te obilježjima pojedinih zanimanja i tako im olakšati odluku o izboru budućeg zanimanja.

Na tom se sajmu predstavlja dvanaest srednjih škola iz Vukovara, Vinkovaca, Iloka i Osijeka, a sve su one na štandovima izložile i proizvode koje su izradili učenici za pojedina zanimanja.

Osim izlaganja obrazovnih programa srednjih škola, za učenike osnovnih škola održat će se radionica "Kako odabrati buduće zanimanje?! te za nastavnike i stručne suradnike u sustavu obrazovanja "Psihologija izbora zanimanja".

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙