FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Validus: pred finalizacijom dogovor s Đuro Đaković stanom

Autor: nbrc
ZAGREB, 29. studenog 2010. (Hina) - Tvrtka Validus objavila je danas putem Zagrebačke burze da je na Trgovačkom sudu u Varaždinu za 15. prosinca sazvano ročište radi ispitivanja postojanja mogućih formalnih uvjeta za otvaranje stečaja nad tom tvrtkom, ali i da je u fazi finalizacije dogovor oko podmirenja potraživanja s pokretačem tog postupka, tvrtkom Đuro Đaković stan i da se očekuje formalna obustava postupka.

Na Trgovačkom sudu u Varaždinu za 15. prosinca sazvano je ročište radi ispitivanja postojanja mogućih formalnih uvjeta za otvaranje stečaja nad dužnikom, tvrtkom Validus.

Postupak je pokrenut na prijedlog vjerovnika Đuro Đaković stan d.o.o. iz Slavonskog Broda radi neplaćene pričuve u iznosu od oko 57 tisuća kuna (glavnica), navodi Validus u odgovoru na upit Burze o postojanju novih/promijenjenih materijalnih činjenica.

"S obzirom da je prijedlog za sazivanje ovog ročišta predan u travnju ove godine, prije nego što su pregovori s predlagateljem uopće započeli, možemo vas obavijestiti da je dogovor oko podmirenja potraživanja tvrtke Đuro Đaković stan d.o.o u fazi finalizacije i da se očekuje formalna obustava postupka u idućih par dana", ističu iz Validusa.

Napominju pritom da je imenovanje predstečajnog upravitelja uobičajena faza u takvom postupku i ne prejudicira krajnji ishod pregovora dužnika i vjerovnika.

"Podsjećamo da je Validus u finalizaciji dogovora sa svim vjerovnicima, a posljedično se očekuje i dizanje svih blokada s poslovnih računa društva", navodi se u obavijesti koju potpisuje član Uprave Validusa Vladimir Šelebaj-Sellier.

Iz Validusa također podsjećaju da je nova krizna uprava od trenutka preuzimanja tvrtke, u lipnju ove godine, započela intenzivne pregovore s vjerovnicima društva u cilju zaustavljanja stečajnih postupaka.

"Naime, imovina društva znatno je vrednija od postojećih dugova, stoga krizna uprava namjerava u idućih pet godina kroz kontroliranu prodaju dijelova imovine namiriti dugove svim vjerovnicima u potpunosti", naglašavaju iz Valdusa.

Dodaju da bi ishitreno pokretanje stečaja imalo za posljedicu prisilnu rasprodaju imovine po znatno nižim cijenama od realnih, što bi nanijelo značajnu štetu kako vjerovnicima, tako i samom Validusu.

"S ciljem izbjegavanja takve situacije Uprava je u redovitim pregovorima s vjerovnicima uspjela dogovoriti uvjete namirenja već gotovo svih potraživanja na obostrano zadovoljstvo", navodi Validus u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙