FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nesreći kod Grosuplja u Sloveniji nema hrvatskih državljana

Autor: lfia
ZAGREB/LJUBLJANA, 27. studenog 2010.(Hina) - Dvije ženske osobe poginule su u subotu poslije podne u lančanom sudaru na autocesti na prilazu Ljubljane kod mjesta Grosuplje, a u bolnice je prebačeno više od dvadeset ozlijeđenih, među kojima se najmanje dvije osobe bore za život, no među unesrećenima nema hrvatskih državljana, prema informacijama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Ostale osobe unesrećene u lančanom sudaru u kojem je, prema zadnjim podacima slovenske policije, sudjelovalo 34 vozila, autobusom su prevezene u Ljubljanu.

Među ozlijeđenima nema hrvatskih državljana, prema podacima koje je slovenska policija dala hrvatskom veleposlanstvu.

Po broju ranjenih i materijalnim posljedicama riječ je o jednoj od najtežih nesreća zadnjih godina na slovenskim cestama.

Prve procjene pokazale su da je razlog sudaru neprilagođena brzina te gusta magla na pojedinim dijelovima autoceste.

Neki lokalni mediji navode da se u trenutku sudara nad cestom nadvijao i dim s obližnjeg travnjaka.

U akciji izvlačenja ranjenih i unesrećenih sudjelovalo je više ekipa hitne pomoći i vatrogasci, a očevici na koje se pozivaju slovenski mediji stanje opisuju kao "kaos" i "gomilu iskrivljenog lima" jer su u magli automobili velikom brzinom nalijetali jedan na drugoga, pa i nakon što je promet obustavljen.

Ne zna se do kada će promet na autocesti između Novog Mesta i Ljubljane biti ponovno normaliziran jer će odvlačenje razbijenih vozila potrajati satima.

Meteorolozi upozoravaju da će u nedjelju u poslijepodnevnim satima središnje i zapadne dijelove Slovenije ponovo zahvatiti sniježne oborine koje će sredinom tjedna prijeći u kišu i do ponedjeljka će pasti do 40 centimetara, a u višim predjelima i do pola metra novog snijega. Policija i druge službe zato upozoravaju vozače na moguće nove teškoće u prometu i pozivaju na korištenje propisane zimske opreme, na oprez u vožnji i poštivanje cestovnih propisa.

(Hina) xfl/xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙