FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor sutra o potvrđivanju Singapurskog ugovora o pravu žiga

Autor: dber
ZAGREB, 25. studenog 2010.(Hina) - Hrvatski sabor sutrašnje će zasjedanje početi raspravom o zakonskom prijedlogu o potvrđivanju Singapurskog ugovora o pravu žiga, najavio je večeras potpredsjednik Sabora Josip Friščić.

Rekao je i da će nakon rasprave, oko 12 sati, saborski zastupnici uobičajeno glasovati o ranije raspravljenim točkama.

Singapurski ugovor o pravu žiga Hrvatska je potpisala s još 42 države kako bi se osigurao pojednostavljen i ujednačen postupak za registraciju žigova.

Taj ugovor ne limitira vrste žigova na koje se odnosi, a državama ostavlja slobodu da pored klasičnih načina komunikacije dopuste i elektroničku komunikaciju sa strankama. Sadrži odredbe o postupku upisa licencija u registre žigova, te obvezu predviđanja mjera za ublažavanje posljedica propuštanja rokova.

Na web stranici Hrvatskog sabora najavljeno je kako će saborski zastupnici simbolično obilježiti početak konferencije UN-a o klimatskim promjenama, koja se održava od 29. studenoga do 10. prosinca u meksičkom gradu Cancunu. Tako će se, najavljeno je, zastupnici Marijana Petir, Mirela Holy, Damir Kajin, Miljenko Dorić, Sunčana Glavak, Zdenka Čuhnil, Željko Turk i Daniel Mondekar te veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva David Blunt sutra, tijekom prijepodneva, provozati električnim biciklima oko crkve Sv. Marka.

(Hina) xbdj/xvl yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙