FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Thomas Cook priprema prodor na rusko tržište

Autor: gvla
MOSKVA/LONDON, 25. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Drugi po veličini europski turoperater Thomas Cook priopćio je u četvrtak da će udružiti snage s ruskom putničkom agencijom Intourist u sklopu nastojanja da prodre na brzorastuće rusko tržište turističkih aranžmana.

Britanska će tvrtka tako preuzeti 50,1-postotni udio u Intouristu, a u zajednički će projekt uložiti do 45 milijuna dolara, od čega 10 milijuna dolara u gotovini, te 35 milijuna u svojim dionicama.

Ta će transakcija omogućiti tvrtki da podmiruje veliku rusku potražnju za obiteljskim i ljetnim aranžmanima, posebno u Turskoj i Egiptu, priopćio je Thomas Cook.

Ta tvrtka, kao i njezin rival TUI Travel u većinskom vlasništvu njemačkog TUI-ja, najveće europske putničke agencije, pojačano se okreću tržištima u nastajanju poput Rusije i Kine u potrazi za novim poslovnim prilikama zbog prezasićenosti britanskog i njemačkog tržišta, te smanjenih mogućnosti za daljnje značajnije uštede troškova.

Intourist je utemeljen 1929. a u sovjetsko je doba imao monopol na pružanje putničkih usluga. Potom ga je 1994. kupila ruska holding tvrtka Sistema. Nakon sveobuhvatnog restrukturiranja 2005. postao je najveći ruski operater za masovno tržište.

Thomas Cook imat će opciju na kupnju preostalog udjela u ruskoj tvrtki, kojoj će čelnik tijekom idućih pet godina biti predsjednik Intourista Alexander Artjunov.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙