FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Južnokorejska središnja banka spremna po potrebi poduzeti mjere stabilizacije nakon sukoba dviju Koreja

Autor: vmom
SEUL, 23. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Južnokorejska središnja banka u utorak je izrazila spremnost na suradnju s vladom u poduzimanju mjera za stabilizacijju tržišta, ako se ukaže potrebnim, nakon razmjene topničke vatre između dviju Koreja.

Bank of Korea i dalje će pomno pratiti situaciju na financijskim tržištima, navodi se u priopćenju središnje banke objavljenom nakon hitnog sastanka.

Južnokorejska središnja banka pritom nije objavila pojedinosti u vezi mjera koje namjerava poduzeti.

Vojska Sjeverne Koreje u utorak je otvorila topničku vatru prema južnokorejskom otoku Yoenpyeongu u Žutom moru, pri čemu je poginuo jedan južnokorejski vojnik, a 13 ih je ranjeno, prenose agencije. Južnokorejska vojska odgovorila je na topničku vatru i odmah je izdana naredba o uvođenju najvišeg stupnja pripravnosti. Vojni zrakoplovi su poslani u područje u kojem se dogodio incident, potvrdilo je ministarstvo obrane u Seulu.

Agencija Reuters ranije je izvijestila kako su se odmah nakon napada sastali članovi užeg kabineta i predsjednikovi savjetnici, a da je predsjednik Lee Myung-bak kazao da želi spriječiti da razmjena topničke vatre preraste u veći sukob, navodi agencija Yonhap.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙