FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Magma: poljski EMF budući strateški partner

Autor: nbrc
ZAGREB, 17. studenog 2010. (Hina) - Budući strateški partner Magme bit će poljska NFI EMPiK MEDIA FASHION S.A. (EMF) s kojim je Magma potpisala osnove uvjete i uvjetnu ponudu za upis dionica, objavili su danas iz Magme.

Magma je jučer, 16. studenoga, potpisala Osnovne uvjete i uvjetnu ponudu za upis dionica sa EMF-om.

Sukladno tim uvjetima, EMF bi upisao približno 50,09 posto dionica Magme putem povećanja temeljnog kapitala za 68 milijuna kuna, uplaćujući dionice po njihovoj nominalnoj cijeni od 10,00 kuna, ističe se u priopćenju.

"Povećanje temeljnog kapitala te upis dionica bio bi između ostalog uvjetovan provedenim dubinskim snimanjem Društva na zadovoljstvo EMF-a te odlukama glavne skupštine društva o povećanju temeljnog kapitala i oslobođenju EMF-a od obveze podnošenja ponude za preuzimanje po upisu dionica", navode iz Magme.

Dodaju i kako Nadzorni odbor te tvrtke treba do 18. studenog 2010. odobriti pravo ekskluzivnosti provođenja dubinskog snimanja Magme do 31. prosinca ove godine.

Kakao se navodi u priopćenju, EMF je vodeći distributer niza kategorija proizvoda u srednjoj i istočnoj Europi - mediji i zabava, odjeća, obuća, kozmetika, igračke, oprema za djecu i škole stranih jezika.

Poslovni model EMF-a zasniva se na četiri segmenta: Empik grupa (knjige, tisak, multimedija, uredski pribor, ulaznice za kulturne događaje), Smyk grupa (igračke i oprema za djecu), škole stranih jezika, te moda i ljepota (odjeća, obuća, kozmetika i modni dodaci).

EMF razvija svoj poslovni model putem vlastitih brandova i koncepata, kao i putem franšiza i licenciranih brendova, a posluje na tržištima Poljske, Rusije, Ukrajine, Češke, Slovačke, Njemačke, Rumunjske te Turske.

Dionice EMF-a su uvrštene na Varšavskoj burzi s tržišnom kapitalizacijom od približno 530 milijuna eura te realiziranim prihodima u prošloj godini od približno 680 milijuna eura, navodi se u priopćenju.

Zagrebačka burza je po dobivanju obavijesti Magme o potpisanim uvjetima s poljskim EMF-om privremeno obustavila trgovanje dionicama Magme kako bi se javnost na potpun i točan način informirala o obavijesti Magme, a trgovanje tom dionicom će se nastaviti u 13 sati.

Po podacima iz financijskog izvješća za prvih devet mjeseci ove godine, Magma Grupa je u razdoblju siječanj-rujan ove godne ostvarila gubitak od 166,5 milijuna kuna, dok je u isto vrijeme lani gubitak iznosio 82,2 milijuna kuna.

Ukupni prihodi Magme u prvih su devet mjeseci ove godine smanjeni za 32,9 posto, na 425,8 milijuna kuna, dok su istodobno ukupni rashodi smanjeni za 17,4 posto, na 592,38 milijuna kuna.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙