FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Kerempuh" i "Dm" pokrenuli akciju "Tu sam da te zagrlim"

Autor: mbur
ZAGREB, 16. studenog 2010. (Hina) - Kako bi vratili optimizam u društvo te afirmirali zajedništvo među ljudima, kazalište "Kerempuh" i tvrtka "Dm" najavili su akciju "Tu sam da te zagrlim" koja će se održati na Zrinjevcu 20. studenoga, kada će se tijekom dvosatnoga zabavno-glazbenog programa dijeliti i "besplatni zagrljaji".

Taj društveni događaj Šime Strikoman ovjekovječit će i milenijskom fotografijom "najvećeg zagrljaja", rekao je ravnatelj "Keremepuha" Duško Ljuština na današnjoj konferenciji za novinare. "Potrebno je senzibilizirati društvo da se počne drugačije ponašati i razmišljati jer se ljudi danas ubijaju zbog parkirnog mjesta i drugačijeg razmišljanja", rekao je Ljuština govoreći o razlozima pokretanja te posebne inicijative.

Potrebno je zagrliti političke protivnike i športske rivale, istaknuo je i podsjetio da je kampanja inspirirana projektom Australca Juana Manna, koji je 2004. postao popularan pošto je slučajnim prolaznicima počeo nuditi "besplatne zagrljaje". Tijekom proteklih šest godina svojom inicijativom uljepšao je dan mnogim ljudima jer se performans proširio i u najudaljenije dijelove svijeta, podsjetio je.

Ana Maras, glumica "Kerempuha" koja je s kolegom Hrvojem Kečkešem glavno lice kampanje, pozvala je sugrađane da 20. studenoga dođu na Zrinjevac te da "zagljajem prigrle i različitosti mišljenja, stavova, izgleda". "Prigrlimo sve i neka taj fizički kontakt pređe u stav", poručila je Ana Maras.

Program na Zrinjevcu vodit će četiri voditeljska para, uz glumce Anu Maras i Kečkeša, tu su i Mario i Boris Mirković, Anita Matić-Delić i Borko Perić te Tarik Filipović i Rene Bitorajac.

Uz glumce "Karempuha", najavljeno je i sudjelovanje Luke Nižetića, Antonije Šole, Zagrebačkoga plesnog ansambla, Plesnog centra "Zagreb" te kazališnog banda "Chishche Lishche".

(Hina) xmb ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙