FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolci još uvijek slave zlato sa SP-a

Autor: dlug
MADRID, 16. studenog 2010. (Hina/DPA) - Španjolski nogometni savez (RFEF) priredio je veliku svečanost kako bi se još jednom zahvalio 23-ojici igrača, izborniku Vicenteu del Bosqueu i članovima stručnog stožera na osvojenom prvom mjestu na World Cupu u Južnoj Africi.

Na svečanosti se pojavilo više od 400 nogometaša koji su kroz povijest nosili dres 'Furije' među kojim i legende Alfredo Di Stefano, Luis Aragones, Luis Suarez, Michel, Jose Antonio Camacho, Abel Resino, Javier Irureta, Antonio Maceda, Rafael Gordillo, Emilio Butragueno, Julio Salinas, Alfonso Perez, Julen Guerrero... Proslavu je svojim dolaskom uveličao i predsjednik Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Sepp Blatter.

"Zahvaljući vama svi naši snovi su ispunjeni, Španjolska je prvak svijeta," kazao je predsjednik RFEF-a Angel Maria Villar, ali i dodao: "Hvala i svima vama koji ste igrali za reprezentaciju i stvarali njezinu povijest. Bez vašeg doprinosa ne bi bilo niti ovog zlata."

Španjolski 'nogometni junaci' dobili su posebne plakete koje im je predao legendarni Di Stefano, predsjednik Udruženja bivših španjolskih reprezentativaca (AEFI)

"Nogomet je vrlo važan segment života ove zemlje, a vi ste ostvarili čudo spojiviš europski i svjetski naslov," kazao je Di Stefano.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙