FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preko vikenda ubijena petorica vojnika NATO-a u Afganistanu

Autor: bcav
KABUL, 15. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Snage NATO-a u Afganistanu povisile su na pet broj žrtava borbi s pobunjenicima na istoku zemlje tijekom vikenda, što je najsmrtonosniji napad na strane vojnike u posljednjih šest mjeseci.

ISAF je najprije objavio da su tri vojnika poginula na istoku Afganistana sukobima s talibanima, no u ponedjeljak je broj povišen na pet.

Ukupno je u nedjelju poginulo sedam ISAF-ovih vojnika, nakon što su jedan Danac i Britanac poginuli u eksploziji na jugu zemlje, pa je nedjelja postala najgori dan za koalicijske vojnike od 14. listopada kada su osmorica vojnika ubijena u pet različitih incidenata.

Još trojica smrtno su stradala u subotu u valu talibanskih napada na jugu, istoku i sjeveru zemlje, kao i u glavnom gradu Kabulu.

Rastuće nasilje šalje upozoravajuću poruku uoči summita NATO-a u koji počinje u petak u Lisabonu. Afganistan će biti glavna tema sastanka na vrhu u vrijeme kada su brojni europski čelnici izloženi pritisku skeptične javnosti da opravdaju svoju potporu ratu koji traje već devet godina.

(Hina) xbcav ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙