FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Pauk o vladinu jamstvu za šibenski kolektor

Autor: jdev
ŠIBENIK , 15. studenog 2010. (Hina) - Potpredsjednik županijskog HDZ-a i šibensko-kninski župan Goran Pauk te tajnik ŽO-a te stranke Novica Ljubičić na današnjoj su konferenciji za novinare objavili kako je vlada u četvrtak donijela odluku o izdavanju jamstva za kredit Hrvatskih voda za financiranje kapitalnih ulaganja u zaštitu od štetna djelovanja voda, vodoopskrbu i odvodnju, kojim će se financirati i netom završeni radovi na gradskom kolektoru prema Šubićevcu u Šibeniku u iznosu od oko 12 milijuna kuna.

Pauk i Ljubičić tako su odgovorili na optužbe šibenske gradske vlasti (SDP-HNS) kako vlada ne kani podmiriti gradski dug u tom projektu, iako je tako bilo dogovoreno, te je postojala i vladina odluka iz lipnja ove godine o financiranju te posljednje faze izgradnje šibenskog kolektora državnim novcem.

HDZ-ovci su se osvrnuli i na optužbe gradskih čelnika na račun središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom, a tiču se prodaje bivših vojnih skladišta na brdu Jamnjaku i kod naselja Brodarice.

Gradska vlast, naime, drži kako je taj ured prije raspisivanja javnog poziva za prodaju tih nekretnina najprije trebao razgovarati s gradonačelnikom Antom Županovićem te upitati ima li grad kakav plan za prenamjenu MORH-ovih objekata.

Goran Pauk kazao je kako gradonačelnik i njegovi zamjenici nisu priložili sve potrebne dokumente koje zahtijeva središnji ured, a preduvjet su za bilo kakvu odluku o prenošenju državnog vlasništva lokalnoj samoupravi. Prije svega nisu sređeni prostorno-planski preduvjeti jer spomenuti objekti u šibenskim planovima nemaju primjerenu prostornu namjenu, kazao je Pauk.

Šibenski gradonačelnik tvrdi da je neovisan te da ima lošu suradnju s državnim tijelima, no možda bi se trebao savjetovati s koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem koji, iako SDP-ovac, odlično surađuje s državnim tijelima, pa je čak bivše vojne objekte dobio u vlasništvo, ustvrdio je župan Pauk.

(Hina) xjdev yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙