FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rasmussen pozdravio napredak u Afganistanu

Autor: akoz
LONDON, 4. studenog 2010. (Hina/Dpa) - Afganistan i skori summit NATO-a i Rusije u Lisabonu bili su među temama o kojima su u četvrtak razgovarali britanski premijer David Cameron i čelnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, priopćila je britanska vlada.

Nakon razgovora u Downing Streetu glavni tajnik NATO-a novinarima je rekao da međunarodna koalicija postiže napredak u Afganistanu.

"Talibani su posvuda pod pritiskom. Sada napadamo talibanska uporišta na jugu, u Helmandu i Kandaharu, i vidimo napredak", rekao je Rasmussen.

"Doista vjerujem da je ovaj pritisak na talibane najbolji način da se osigura da će zatražiti i političko rješenje sukoba", dodao je.

Rasmussen je rekao da je "toplo pozdravio" nedavnu najavu sporazuma o obrambenoj suradnji Velike Britanije i Francuske koji je opisao kao "izvrstan primjer kako možemo osnažiti našu obranu, pa čak i u razdoblju proračunskih ograničenja".

Glede summita NATO-a i Rusije u Lisabonu 19. i 20. studenog Rasmussen je rekao da će on savez učiniti "učinkovitijim, angažiranijim, djelotvornijim".

Na summitu će se razmotriti i ulaganje u "nove kapacitete za suzbijanje novih prijetnji i jačanje cyber-obrane".

Jačat će i partnerstvo "s važnim protagonistima na međunarodnoj sceni kako bi izvršili naše sigurnosne misije", rekao je Rasmussen očito se referirajući na veću rusku podršku u Afganistanu.

(Hina) xakoz ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙