FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Projekt snimanja kratkih filmova za pomoć nezavisnom filmu

Autor: agrb
ZAGREB, 15. studenog 2010. (Hina) - Projekt "365-film za 10 lipa", u okviru kojega će se snimati kratki filmovi, čijom bi se prodajom trebala prikupiti sredstva za financiranje nezavisnih filmova, započinje u utorak, 16. studenog u zagrebačkom kinu "Mosor", izvijestili su danas organizatori projekta, skupina mladih umjetnika na čelu s redateljem i producentom Matijom Radeljakom.

U okviru projekta u narednih nekoliko godina osmislit će se, snimati i promovirati 365 kratka filmska umjetnička djela koja će se kasnije prodavati po cijeni od 10 lipa, odnosno u paketu za 36,50 kuna. Kupac paketa dnevno će tijekom godinu dana dobivati po jedan film koji će do njega stići putem različitih platformi, interneta, e-maila, mobilnih uređaja. Prostor, tehnička oprema te vodstvo, mentorstvo i koordinacija za snimanje filmova su u projektu osigurani.

Zamišljeno je da projekt, uz stvaranje fonda s financijskim sredstvima i kontaktima za hrvatske nezavisne autore i njihove projekte, postane poligon za stvaranje filmova, što bi trebalo podići svijest o nezavidnim pozicijama mladih autora, rekla je Sandra Bencun iz odnosa s javnošću projekta.

Glavno je polazište poticanje zajedništva, komunikacije, izmjenjivanje iskustava, znanja i novih spoznaja među filmskim i umjetničkim entuzijastima koji će provoditi vrijeme zajedno snimajući filmove i učeći podjednako na uspjesima i neuspjesima, dodala je.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙