FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 15. studenoga 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

ZAGREB - U Poreznoj upravi u Zagrebu bit će danas upriličena svečanost obilježavanja službenog završetka PHARE Twinning projekta "Jačanje i unapređenje informacijske tehnologije hrvatske Porezne uprave radi zadovoljavanja EU standarda na području PDV-a – Twinning za upravljanje projektom". Svrha projekta je bila uspostaviti funkcionalne VIES (Sustav za razmjenu informacija o porezu na dodanu vrijednost) i VES (e-Usluge za porez na dodanu vrijednost) sustave u svrhu učinkovite komunikacije sa sustavima drugih država članica Europske unije. Projekt je doprinio ispunjavanju obveza u odnosu na Poglavlje 16 (Porezi) pravne stečevine Zajednice kako bi se uspješno primijenili preneseni zakoni. Projekt s proračunom od milijun eura financirala je Europska unija, a trajao je 17 mjeseci, od lipnja 2009. do listopada 2010. godine.

ZAGREB - Zagrebačka policija potvrdila je da je na parkingu kod pružnoga prijelaza u Sesvetskoj Selnici sinoć oko 18 sati pronađen mrtav muškarac. Na mjestu gdje je pronađen mrtav muškarac, star oko 49 godina, u tijeku je policijski očevid, a njegov identitet policija još nije objavila. Policijskim očevidom za sada je utvrđeno kako na mrtvom tijelu postoje tragovi koji upućuju na nasilnu smrt vatrenim oružjem te da pored tijela nije pronađeno vatreno oružje. Također je potvrđeno da je mrtvoga muškarca otkrio slučajni prolaznik. Više informacija bit će poznato po završetku policijskog očevida.

ZAGREB - Tridesettreći međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber, na kojemu je tijekom pet sajamskih dana u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma (ZV) knjige izlagalo 250 domaćih i stranih nakladnika, završen je sinoć. Voditelj projekta Zoran Ušurić izjavio je kako je zadovoljan organizacijom i održavanjem ovogodišnjeg Interlibera. "Ponuda knjiga ove godine bila je izuzetna", rekao je Ušurić koji procjenjuje da je Interliber posjetilo oko 100 tisuća ljudi Na Interliberu svoje su knjige izlagali nakladnici iz Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske. Veći hrvatski izdavači zadovoljni su prodajom knjiga na Sajmu, koji je i ove godine, uz besplatan ulaz, nudio sniženja i veća od 80 posto. Također, održane su brojne prezentacije knjiga, nastupi pisaca i nakladnika te niz stručnih i popratnih događanja. Prodavači na štandu izdavačke kuće "Profil" prodaju ocjenjuju sjajnom, a među najbolje prodavanim naslovima izdvajaju svjetski bestseler "Puhač stakla s Murana" Marine Fiorato, koja je prodana do posljednjeg primjerka. Također odlično su se prodavali knjigu "Otok" Victore Hislop, djela irkinje Cecilie Ahern i ostale knjige koja su se nudile po popularnim cijenama od 39 kuna. Izdvajaju i nagrađivani "Hotel Zagorje" Ivane Simić Bodrožić te "SMS eseje" Viktora Žmegača. Prodajom su zadovoljni i u V.B.Z.-u te u izdavačkoj kući "Ljevak" čiji prodavači procjenjuju da je ove godine prodano duplo više knjiga nego lani. Školska knjiga je također nudila sniženja i do 60 posto, prodaja je bolja nego 2009., a među traženijim naslovima izdvajaju novi "Hrvatski pravopis" Babić-Moguš. Prodajom je išla i na štandu "Znanja" a među "hit" knjigama koje su se najbolje prodavale izdvajaju "Sofijin svijet", "Crvendać" Jo Nesboa te "Jedan dan" Davida Nichollsa. Interliber se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

ZAGREB - Župa sv. Nikole Tavelića u Kustošiji u Zagrebu, koja je ujedno prva župa posvećena tome hrvatskome svecu, proslavila je jučer njegov blagdan. Središnje misno slavlje predvodio je kotorski biskup Ilija Janjić u koncelebraciji s biskupskim vikarom za grad Zagreb mons. Zvonimirom Sekeljem, domaćim župnikom Marijanom Gradinšćakom te svećenicima Kustošijanskog dekanata, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). Biskup Janjić u propovijedi je istaknuo kako su sveci oni koji su uspostavili pravilan odnos prema Bogu i prema bratu čovjeku, a jedan od mnoštva znanih i neznanih svetaca je i sv. Nikola. Dodao je kako su nam dok putujemo ovom zemljom, potrebni i vjera i nada i ljubav prema Bogu i prema bratu čovjeku. No, upozorio je kako danas nemamo pravilan odnos prema bratu čovjeku, jer u nama je drugi odnos, odnos rivaliteta: tko će biti veći, tko će više imati, tko će biti bolji, ljepši, tko će druge nadvisiti. A onda nadvisujemo i sebe, postanemo indiferentni, preziremo druge, kazao je. „A nisam pozvan da prezirem, da budem indiferentan, nisam pozvan da gazim brata čovjeka, nego sam pozvan da slavim Gospoda Boga s bratom čovjekom", poručio je kotorski biskup Janjić. Za proslavu blagdana vjernici su se pripremali trodnevnicom koju je predvodio Odilon Gbenoukpo Singbo, kapelan u župi bl. Alojzija Stepinca Bestovje-Novaki-Rakitje. Sv. Nikola Tavelić (Šibenik, oko 1340. - Jeruzalem, 1391.), franjevac, mučenik, prvi je hrvatski svetac. Štovanje Nikole Tavelića odobrio je papa Leon XIII. 1889. g., a svetim ga proglasio papa Pavao VI. 1970. godine. Njegov je spomendan 14. studenoga.

DUBROVNIK - Pedeset bikera iz Dubrovačko-neretvanske županije jučer su u karavani pod imenom "Zajedno u ratu zajedno u miru" krenuli s Prevlake u Vukovar. Cilj karavane je još jednom povezati Hrvatsku i zajedno se pokloniti žrtvama srpske agresije na Vukovar, te sudjelovati u "Koloni sjećanja" na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Karavana će se voziti etapno u tri dana, a tijekom putovanja u nju će se uključivati bikeri iz cijele Hrvatske. Organizatori karavane, koja se održava treću godinu za redom, je korčulanski motoklub "Korkyra" u suorganizaciji s udrugama proisteklih iz Domovinskoga rata Dubrovačko-neretvanske županije te brojnim hrvatskim motoklubovima.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙