FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas želi više od američkih "slogana" o neovisnoj palestinskoj državi

Autor: bcav
RAMALLAH, 11. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je u četvrtak da bi američka potpora neovisnoj palestinskoj državi trebala izići iz faze "slogana".

Abas je rekao da su se stajališta SAD-a i Europe počela mijenjati u korist Palestianca, no izrazio je frustraciju zbog nedavnog američkog protivljenja da se pitanje palestinske države stavi na dnevni red Vijeća sigurnosti UN-a.

"Svijet se počeo mijenjati. Europa se počela mijenjati i Amerika se počela mijenjati", rekao je Abas, čija vlada ovisi o političkoj i novčanoj potpori SAD-a i EU-a.

"Točno, to je sve na razini riječi kao što je: 'podupiremo rješenje dviju država' i 'osnivanje palestinske države je u vitalnom interesu nacionalne sigurnosti SAD-a'", dodao je Abbas govoreći na obilježavanju šeste godišnjice smrti Jasera Arafata.

Mirovni pregovori pod pokroviteljstvom SAD-a, kojima je svrha zaustaviti izraelsko-palestinske sukobe osnivanjem palestinske države, zastali su u rujnu zbog spora oko gradnje židovskih naselja na zaposjednutim područjima.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙