FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić s turskim veleposlanikom o jačanju suradnje, osobito u prometu

Autor: nkot
ZAGREB, 10. studenog 2010. (Hina) - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić primila je u srijedu u Zagrebu turskog veleposlanika u Hrvatskoj Buraka Oezzuegergina s kojim se suglasila da su odnosi Hrvatske i Turske vrlo dobri i s velikim potencijalom razvoja, osobito u transportu, priopćeno je iz Sabora.

Hrvatska je zbog svog geografskog položaja i razvijene infrastrukture iznimno zanimljiva turskim gospodarstvenicima, istaknuo je veleposlanik Oezuegergin.

Pusić je rekla da je Hrvatska otvorena za povećavanje suradnje u tom segmentu i dodala da su za modernizaciju željezničke infrastrukture Hrvatskoj sada otvoreni i fondovi EU-a, navodi se u priopćenju.

Govoreći o stanju u regiji, sugovornici su se složili da je Hrvatska važan čimbenik stabilnosti te da Turska i Hrvatska ostvaruju blisku suradnju i na tom planu, posebno u slučaju BiH.

Sva tri konstitutivna naroda moraju biti uključena u kreiranje budućeg ustrojstva BIH, suglasili su se turski veleposlanik i Pusić koja je naglasila da će se Hrvatska ulaskom u EU snažnije okrenuti razmjeni iskustava o pristupnom procesu EU sa susjednim zemljama, stoji u saborskom priopćenju.

(Hina) xpp/xbcav ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙