FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadi na kršćane u Bagdadu: troje mrtvih, 26 ranjenih

Autor: bnov
BAGDAD, 10. studenog 2010. (Hina/AFP) - U nizu napada na domove kršćana u Bagdadu poginule su najmanje tri osobe a 26 ih je ranjeno u srijedu, sijući paniku u toj zajednici već teško pogođenoj prije deset dana u napadu Al Kaide, prema izvorima unutar različitih ministarstava.

Podaci o stradalima razlikuju se ovisno o izvorima. Prema riječima neimenovana dužnosnika ministarstva unutarnjih poslova, "dvije minobacačke granate i deset bombi kućne izrade pogodile su domove kršćana u različitim četvrtima Bagdada, a broj mrtvih se popeo na tri osobe dok je 26 osoba ranjeno".

Izvor pri ministarstvu obrane sa svoje je strane dodao da je "od utorka navečer bačeno 13 bombi i dvije minobacačke granate na kuće i trgovine koje pripadaju kršćanima, pri čemu je ukupno ubijeno šest osoba a 33 ih je ranjeno".

"Jedna je crkva pri tom oštećena", dodaje taj izvor.

U utorak navečer tri kuće koje pripadaju kršćanima u Mansuru, na zapadu Bagdada, poslužile su kao mete bombaških napada pri čemu su tri osobe ranjene, među kojima jedno četveromjesečno dijete, rekao je katolički svećenik Pios Kasha.

"Ne zna se koji je cilj tim kriminalcima ali sigurno je da će to još više kršćana nagnati na emigraciju. Gdje je sigurnost koju treba ponuditi vlada građanima kršćanima ili muslimanima? Sve je to jako tužno", kazao je Kasha.

U bombaškom napadu Al Kaide na crkvu u Bagdadu prije deset dana ubijeno je najmanje 37 osoba, među kojima dva svećenika, a ranjeno je 56 osoba.

(Hina) xbnš ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙