FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Singapore Airlines će zamijeniti motore na trima A380

Autor: vrad
SINGAPUR, 10. studenog 2010. (Hina/AFP) - Singapore Airlines (SIA) objavio je u srijedu da će "iz opreza" zamijeniti Rolls Royceove motore Trent 900 na trima svojim zrakoplovima Airbus A380 nakon havarije koju je u zraku pretrpio zrakoplov tog tipa australske tvrtke Qantas.

"Nakon pregleda u svezi s prošlotjednim incidentom u jednoj drugoj kompaniji koja se koristi Airbusom A380, Singapore Airlines će iz opreza zamijeniti motore na trima A380", ističe kompanija u priopćenju.

"Ispričavamo se za moguće izmjene u redu letenja i molimo klijente za razumijevanje".

Glasnogovornica SIA-e rekla je za agenciju France Presse da je tvrtka Rolls Royce preporučila singapurskom prijevozniku da zamijeni motore Trent 900 pošto je tijekom ispitivanja utvrđeno da ulje curi.

"Rolls Royce nas je upozorio da su na tim trima motorima primijećeni znaci curenja ulja", rekla je glasnogovornica, istaknuvši da je riječ o problemu koji se razlikuje od onog koji se prošlog tjedna dogodio na Qantasovu A380.

Tri letjelice su sada u Londonu, Sydneyju i Melbourneu, gdje očekuju zamjenu motora.

SIA nije rekla koliko će vremena te tri letjelice biti izvan prometa.

Qantasov A380 prisilno je sletio u zračnu luku u Singapuru 4. studenoga nakon ozbiljnog kvara u zraku jednog od četiriju Rolls Royceovih motora, nekoliko minuta nakon polijetanja.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙