FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova praizvedba u dubrovačkom kazalištu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 9. studenog 2010. (Hina) - Nova praizvedba u dubrovačkom kazalištu je predstava "Imbarak/ Ljubav na Prijekome" dubrovačkog pisca Ernesta Katića, koju na scenu postavlja redatelj Joško Juvančić, najavila je danas na konferenciji za novinare ravnateljica dubrovačkog kazališta Jasna Jukić.

Juvančić je rekao kako je predstava "Ljubav na Prijekome" ujedno afirmacija zapostavljena dubrovačkog pisca iz prve polovice 20. stoljeća. "Riječ je o tekstu koji se do sada nije prikazivao, a predstava danas puno znači u revitalizaciji grada Dubrovnika", naglasio je i dodao kako je i drugi tekst, "Imbarak", također povezan s dubrovačkom tradicijom, odnosno tradicijom dubrovačkog pomorstva.

Dramaturg predstave je Hrvoje Ivanković, scenograf Marin Gozze, kostimografkinja Doris Kristić, a skladateljica Paula Dražić-Zekić.

Premijera je zakazana za petak, 12. studenog, u 20 sati. Dan prije, u četvrtak, u predvorju dubrovačkog kazališta bit će otvorena biografska izložba književnika Ernesta Katića, na kojoj će biti predstavljena njegova rukopisna ostavština.

(Hina) xhspa yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙