FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Sigurnost u prometu" o alkoholiziranosti vozača

Autor: aspa
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Udruga za promicanje sigurnosti prometa "Sigurnost u prometu" organizirala je danas okrugli stol "Sigurnost u prometu 2010. - alkohol, droge i lijekovi u prometu" s posebnim naglaskom na Martinje, blagdan tijekom kojega će prometna policija pojačano nadzirati alkoholiziranost vozača.

Iako je broj prometnih nesreća i poginulih u padu, još je dosta prostora za preventivno djelovanje kako bi se dodatno smanjio broj prometnih nesreća s poginulim osobama, posebice alkoholiziranih, te onih pod utjecajem droga i lijekova, istaknuto je na okruglom stolu na kojem su, osim članova udruge, sudjelovali i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, prometni stručnjaci te liječnici.

Darko Grac iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a rekao je da je prometnih nesreća u odnosu prema prošloj godini bilo 13,3 posto manje, a onih s poginulim osobama oko 20 posto. Do jučer ove godine u prometu je poginula 361 osoba, a prošle godine 475, izvijestio je. U tom razdoblju dogodilo se i oko 30 posto manje nesreća koje su izazavali alkoholizirani vozači ili su u njima sudjelovali, dodao je.

Problemu alkoholiziranosti vozača policija daje veliku pozornost, naglasio je i najavio je da će tijekom Martinja, od 11. do 14. studenoga, policija pojačano nadzirati promet, posebice alkoholiziranost vozača.

Viktor Forjan iz MUP-a najavio je pojačanu nazočnost policije na prometnicama te nastavak akcije "Kad piješ - ne vozi" koja će se provoditi na poznatim okupljalištima mladih. I on je naglasio da je, uz prebrzu vožnju, alkoholiziranost jedan od glavnih uzroka prometnih nesreća.

U raspravi koja je slijedila istaknuto je da je problem vožnje pod utjecajem alkohola poseban sigurnosni i društveni fenomen na koji je potrebno reagirati i represivnim i preventivnim policijskim metodama.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙