FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adecco povećao neto dobit u trećem tromjesečju

Autor: vmom
ZUERICH, 9. studenog 2010. (Hina/AFP - Najveća svjetska agencija za privremeno zapošljavanje Adecco u utorak je izvijestila da je treće tromjesečje zaključila sa 42 posto višom neto dobiti na godišnjoj razini.

Neto dobit u tom je razdoblju iznosila 128 milijuna eura, nešto iznad 106 milijuna eura koliko su u prosjeku prognozirali analitičari.

U Adeccu navode da je potražnja i dalje "vrlo zdrava" u industrijskom sektoru, a nastavak rasta zapošljavanja bilježi se i u segmentu uredskih poslova.

"Rast na našim najvećim tržištima, onima Francuske i Sjeverne Amerike, ostaje vrlo robustan", kazao je čelnik tvrtke Patrick de Maeseneire.

"Istodobno, ubrzan je rast zapošljavanja u Njemačkoj, zemljama Beneluksa, Italiji, nordijskim zemljama i Švicarskoj, koje redom bilježe snažan rast prihoda po dvoznamenkastim stopama i dobru profitabilnost", dodao je.

Operativna dobit u trećem je tromjesečju porasla za 69 posto, na 216 milijuna eura, a prihodi su uvećani za 36 posto i bili su u visini 5,1 milijardu eura.

"Ne uočavamo znakove usporavanja i nastavit ćemo istraživati prilike u aktualnom okruženju", poručio je De Maeseneire.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙