FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 9. studenoga

Autor: slek
ZAGREB, 9. studenog 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 9. studenoga.

ZAGREB - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastat će se sa šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paulom Vandorenom u 17.30 sati (Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

BRUXELLES - Europska komisija će objaviti godišnje izvješće o napretku kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Europskoj uniji te strategiju proširenja za sljedećih godinu dana. Izvješća o napretku bit će objavljena za Hrvatsku, Makedoniju, Tursku, Island, Crnu Goru, Albaniju, Srbiju i BiH.

U utorak popodne povjerenik za proširenje Štefan Fuele predstavit će paket o proširenju, koji će prije toga biti prihvaćen na sastanku Europske komisije. Prema nacrtu dokumenta, Komisija ocjenjuje da je Hrvatska u proteklih godinu dana postigla postojani napredak u ispunjavanju kriterija za članstvo u EU-u, da je ušla u završnicu pregovora, pokazujući ostalim zemljama da je pristupanje EU-u moguće kada se ispune potrebni uvjeti.

DŽAKARTA - Američki predsjednik Barack Obama, koji boravi u posjetu Indoneziji, sastat će se s indonezijskim predsjednikom Susilom Bambangom Yudhoyonom.

PEKING - Britanski premijer David Cameron u posjetu Kini.

Dežurni:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙