FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 28. listopada

Autor: slek
ZAGREB, 28. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 28. listopada.

BUDIMPEŠTA - Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković boravit će u radnom posjetu Mađarskoj na poziv svog domaćina mađarskog ministra vanjskih poslova Janosa Martonyija. Tijekom susreta bit će govora o pristupnom procesu Hrvatske za punopravno članstvo u EU-u, gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Mađarske te aktualnoj situaciji u regiji jugoistočne Europe. Ministri Jandroković i Martonyi također će potpisati sporazum između ministarstava vanjskih poslova dviju država o izvršavanju Sporazuma između hrvatske i mađarske vlade o suradnji na području obrade zahtjeva za izdavanje vize u mađarskom veleposlanstvu u Moldaviji.

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Hrvatske EU-u (9 sati, Hrvatski sabor, Markov trg 2).

BRUXELLES - Počinje dvodnevni jesenski summit predsjednika država i vlada 27 zemalja članica EU-a na kojem će glavna tema biti jačanje proračunske discipline kako bi se ubuduće spriječile financijske i dužničke krize koje su snažno uzdrmale više zemalja članica i EU u cjelini. Jedna od tema bit će i francusko-njemački prijedlog o izmjenama Lisabonskog ugovora (do 29. listopada).

FRANCUSKA - Francuski sindikati nastavljaju prosvjede protiv mirovinske reforme.

HANOI - Summit čelnika Udruženja država jugoistočne Azije (ASEAN) (do 30. listopada).

Dežurni:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙