FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marin Jurjević: utvrditi ulogu vlasti i policije u aferi Brodosplit

Autor: zjur
SPLIT, 8. studenog 2010. (Hina) - Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević je izjavio kako splitski SDP traži da se utvrdi uloga vlasti i policije u aferi Brodosplit.

Jurjević smatra da je zbog stanja u zemlji i društvu krajnje vrijeme da se raspišu izbori jer je, kako kaže, uvjeren da će na tim izborima sadašnja vlast, koju naziva "kukulele" koalicija, biti demokratski smijenjena.

Nužnost njihova odlaska s vlasti više nije samo političko nego i moralno pitanje, jer je, ako je i legalna, izgubila svoj legitimitet, ocijenio je Jurjević. Pritom je upozorio na visoku stopu nezaposlenosti te, kako je rekao, crnu budućnost koju Hrvatskoj proriču stratezi.

"Zabrana ugovaranja novih brodova zapravo je likvidacija brodogradilišta na što je pristala naša vlada, ocijenio je Jurjević dodajući kako je SDP protiv toga jer drže "da od brodogradnje trebamo dobivati, a ne gubiti".

Potpredsjednica gradskog SDP-a Vesna Perak je izjavila da bi premijerka Jadranka Kosor trebala poslušati glas naroda i otići s vlasti, kao što je poslušala savjete "svojih PR stručnjaka i spin doktora" koji su joj rekli da u vrijeme krize nije primjereno da ode po nagradu koju joj je dodijelio ženski američki časopis Glamour za ženu godine.

Mislimo da su tu nagradu zaslužile sve zaposlene i nezaposlene žene u Hrvatskoj, kazala je Perak.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙