FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: u sabornici ne raspravljati o odnosima unutar stranaka

Autor: ibob
ZAGREB, 27. listopada 2010.(Hina) -

Premijerka Jadranka Kosor zatražila je danas od saborske oporbe da u raspravi o povjerenju premijerki i vladi ne govori o odnosima u HDZ-u i drugim političkim strankama, ustvrdivši da oporbenjaci na taj način pokušavaju manipulirati saborskom sjednicom.

"Ne bi bilo dobro da bilo tko u ovoj sabornici manipulira načinom na koji se vodi sjednica", kazala je Kosor, zamolivši zastupnike da se koncentriraju na temu koja je na raspravi, a to je SDP-ov zahtjev da se premijerki izglasa nepovjerenje.

"Tema nije suđenje vladi, ovo nije sudnica, ovo je sabornica, i svakako tema nije HDZ, najveća, najjača pobjednička i povijesna stranka. Nisu i ne mogu biti tema u saboru odnosi u toj stranci, u bilo kojoj stranci. Tema je vrlo jasna pa predlažem i apeliram u ime vlade da se toga držimo, a da o odnosima u strankama ne govorimo", rekla je premijerka, dodavši da se o unutarstranačkim odnosima raspravlja na stranačkim tijelima.

Odbila je naziv" šefica stranke", kojim je nazivaju SDP-ovi zastupnici, ističući da stranku i vladu ne vodi kao šefica, nego kao predsjednica te da svatko u HDZ-u i u vladi ima pravo na svoje prijedloge i mišljenje.

Još jednom je protumačila da je namjera SDP-ove inicijative isprovocirati odlazak vlade i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, kako bi se zaustavila borba protiv korupcije.

Kazala je i da i SDP ima afere, ali da bi ih "bilo pogrešno nabrajati" u saborskoj raspravi. "Ne želim to raditi, nego reći - skupimo se zajedno u borbi protiv tog zla, bez obzira na ime i prezime i na političku pripadnost. Recimo dosta, 'ne' onima koji kradu", poručila je premijerka.

Ponovila je i da je SDP-ova inicijativa udar na HDZ-ove koalicijske partnere. "Naši partneri su svjesni i odgovorni ljudi, kojima su interesi Hrvatske na srcu, u duši", poručila je.

Njezino tumačenje da Sabor nema što raspravljati o odnosima u strankama odbacio je Zoran Milanović (SDP), podsjetivši da se u SDP-ovu prijedlogu u nekoliko navrata spominje HDZ te da su pitanja o HDZ-u "isprovocirana istragama i optužnicama protiv njegovih članova".

(Hina) xibob/xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙