FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Commerzbank ponovno u plusu u trećem tromjesečju

Autor: mpuk
FRANKFURT, 8. studenog 2010. (Hina/dpa) - Druga po veličini njemačka banka Commerzbank objavila je u ponedjeljak da je u trećem tromjesečju ponovno počela poslovati s dobiti nakon što je zabilježila manje gubitke po kreditima.

Potpomognuta njemačkom državnom pomoći, banka je priopćila da je neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna iznosila 113 milijuna eura (158,6 milijuna dolara), u usporedbi s 1,06 milijardi eura gubitka u istom razdoblju prošle godine.

Banka sa sjedištem u Frankfurtu očekuje da će neto dobit ove godine dosegnuti barem milijardu eura, nakon 4,5 milijardi eura gubitka u prošloj godini.

U Commerzbanku također ističu da će rezervacije za loše zajmove u ovoj godini vjerojatno biti manje od 2,7 milijardi eura. U trećem tromjesečju kliznule su na 621 milijun eura, s 1,05 milijardi eura u istom razdoblju lani.

"U narednoj godini kreditni gubici i troškovi trebali bi se dodatno smanjiti", rekao je glavni financijski direktor Eric Strutz. Dodao je da očekuje da će u idućoj godini operativna dobit biti veća nego u 2010.

U trećem tromjesečju banka je zabilježila operativnu dobit od 116 milijuna eura, u odnosu na 122 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine, te 243 milijuna eura u drugom ovogodišnjem tromjesečju.

Commerzbank je teško pogodila financijska kriza izazvana propašću američke investicijske banke Lehman Brothers prije više od dvije godine, te joj je država pomogla s 18,2 milijarde eura.

Ukazujući na kolebljivost investicijskih tržišta, u banci su naveli da su prihodi od trgovanja u trećem tromjesečju kliznuli na 422 milijuna eura, sa 647 milijuna eura zabilježenih u istom tromjesečju prošle godine.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙