FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Polaznici ratne škole "Ban Josip Jelačić" u posjetu BiH

Autor: rmav
SARAJEVO, 3. studenog 2010. (Hina) - Polaznici 13. klase Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ Hrvatskog vojnog učilišta Oružanih snaga Republike Hrvatske, predvođeni zapovjednikom generalom Slavenom Zdilarom, koji borave u službenom posjetu BiH, sastali su se u srijedu u Sarajevu s ministrom obrane BiH Selmom Cikotićem.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obrane BiH, u razgovorima je bilo riječi o reformi obrane, iskustvima u procesu tranzicije te suradnji oružanih snaga dviju država.

Ministar Cikotić i njegova zamjenica Marina Pendeš istaknuli su ovom prigodom kako je vojna suradnja Hrvatske i BiH na visokoj razini te kako će se i dodatno poboljšati kada se potpiše i počne provoditi sporazum o vojnoj suradnji koji je u pripremi.

Ministarstva obrane dviju zemalja koje sudjeluju i u operaciji ISAF-m potaknula su i uspostavu regionalnog središta za obuku i pomoć vojsci Afganistana, podsjetio je Cikotić.

Polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ tijekom dana primili su i zamjenici načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga BiH general Rizvo Pleh i Slavko Puljić.

Posjet polaznika hrvatske ratne škole BiH realiziran je kao dio bilateralne suradnje ministarstava obrane dviju država.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙