FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Wienerberger sa četverostruko većom dobiti

Autor: vmom
BEČ, 3. studenog 2010. (Hina/dpa) - Najveći svjetski proizvođač opeke Wienerberger u trećem je tromjesečju više nego učetverostručio neto dobit u usporedbi s godinom ranije, dok su mu prihodi ostali gotovo nepromijenjeni, priopćeno je u srijedu iz austrijske kompanije.

Neto dobit uvećana je tako na 26 milijuna eura, dok su prihodi na godišnjoj razini ostali gotovo nepromijenjeni u visini 518 milijuna eura.

Izrazitiji porast dobiti pripisuje se niskoj usporednoj bazi godinu dana ranije budući da je tada tvrtka bila uvelike pogođena troškovima restrukturiranja.

Operativna dobit uvećana je 19 posto, na 34 milijuna eura, objavila je dalje kompanija.

Pad prihoda u srednjoj i istočnoj Europi i Sjevernoj Americi uglavnom je nadoknađen njihovim rastom u većem dijelu zapadne Europe.

U devetomjesečnom razdoblju zaključno s krajem rujna Wienerberger je smanjio neto gubitak na 13 milijuna eura, sa 198 milijuna u istom razdoblju godine ranije.

Izvršni direktor Heimo Scheuch ostaje ipak oprezan glede prognozi za iduću godinu, upozoravajući na nekoliko izazova s kojima će se kompanija suočiti.

"I dalje ograničena vidljivost u istočnoj Europi, neizvjesnosti u vezi utjecaja najavljenih rezova državne potrošnje na povjerenje potrošača i visoka stopa nezaposlenosti redom me navode da ostanem suzdržan pri prognozama za 2011.", kazao je.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙