FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: kolnici mjestimice mokri

Autor: mcur
ZAGREB, 3. studenog 2010. (Hina) - Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji. U Lici mjestimice ima i magle, smanjena je vidljivost na dionici autoceste A 1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok, javlja Hrvatski autoklub.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, promet kroz tunel Tuhobić, u smjeru Zagreba, teče jednim trakom, zbog radova. Od 7 do 17 sati, na vijaduktu Golubinjak i kroz tunel Čardak od 8 sati, u smjeru Rijeke, vozit će se također jednim trakom, zbog radova.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog radova na čvoru Kraljevečki Novaki prometuje se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda, zbog sanacije nadvožnjaka. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. U smjeru Zagreba prometuje se nesmetano.

Zatvorena je državna cesta D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Na Jadranskoj magistrali (D8), zbog sanacije Šibenskog mosta prometuje se naizmjence.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su: D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec, D 44 Bršćak-Lupoglav. Obilazak je preko Pazina i Motovuna. Na Istarskom su ipsilonu zatvoreni: čvor Buje i zapadni dio čvora Žminj (izlaz u smjeru Rijeka-Žminj i ulaz u smjeru Žminj-Kanfanar).

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

Od 8 do 18 sati, zatvara se povremeno državna cesta D 55 između Bršadina i Nuštra, zbog razminiranja. Vozila se propuštaju 15 minuta, svakih sat vremena.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone. Od 3. studenoga do 17. prosinca, zatvara se granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova.

GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika ne plove katamarani: Mali Lošinj-Rijeka, te iz Splita prema Korčuli, Visu i Lastovu.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙