FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: bura ili mokri kolnici otežavaju promet

Autor: mcur
ZAGREB, 16. listopada 2010. (Hina) - Zbog bure je zabranjen promet na Jadranskoj magistrali (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupina).

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić, javlja HAK.

Mokri su i skliski kolnici u Gorskom kotaru, Lici, te na srednjem i južnom Jadranu. Vozače se moli da vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, zbog sanacije nadvožnjaka na čvoru Kraljevečki Novaki u smjeru Varaždina prometuje se dvosmjerno uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na istom čvoru, u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama, a obilazak je preko čvora Popovec i dalje županijskim cestama.

Na autocesti A 1, prometuje se kroz obje tunelske cijevi tunela Sv. Rok, ali jednim trakom, zbog radova.

Do 18. listopada, zbog radova u Velikoj Gorici na križanju Zagrebačke ulice i ulice Rudolfa Fizira prometuje se dvosmjeno (u dužini od oko 500 m). Zatvoreno je križanje sa županijskom cestom ŽC 3299, Velika Gorica (D 30)-Gradići (L31149). Upozorava se vozače da poštuju privremenu prometnu signalizaciju.

Za sav promet zbog radova zatvoreni su: - D 36 Popovača-Sisak kroz šumu Brezovica. Obilazak: Ivanić Grad-Martinska Ves ili Kutina-Novska-Jasenovac, čvor Popovača-čvor Ivanja Reka-zagrebačka obilaznica-Velika Gorica-Sisak i D 22 Novi Marof-Sudovec, obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec. Na Istarskom su ipsilonu zatvoreni: čvor Umag, čvor Buje i zapadni dio čvora Žminj (izlaz u smjeru Rijeka-Žminj i ulaz u smjeru Žminj-Kanfanar). Dionica državne ceste D 1 (Puškarićeva ulica) na dijelu od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom. Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

Za teretna vozila zbog sanacije klizišta zatvorene su: D 34, Daruvar-Maslenjača i ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo, te zbog radova: D 300 između Buja i županijske ceste prema Brtonigli. (obilazak: Buje-Plovanija-Umag-Novigrad).

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙