FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 3. studenoga

Autor: mbuj
ZAGREB, 2. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 3. studenog:

ZAGREB - Nakon devet mjeseci suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu biti će objavljena presuda šestorici optuženih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića za koje USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. Sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul presudu će objaviti u 10 sati, uz pojačane mjere osiguranja i velik interes medija. Ivo Pukanić, jedan od najeksponiranijih novinarskih imena u Hrvatskoj, ubijen je 23. listopada 2008. eksplozivnom napravom skrivenom u skuteru na parkiralištu pokraj redakcije tjednika "Nacionala" koji je utemeljio (10 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Hrvatski sabor će 20. sjednicu nastaviti raspravom o konačnom tekstu izmjena Zakona o postupanju i uvjetima gradnje radi poticanja ulaganja, po kojima bi se rok važenja tog zakona produžio do kraja 2012. Zakon je stupio na snagu 25. lipnja prošle godine, a njime se u svrhu poticanja ulaganja u području gradnje do 31. prosinca 2010. uređuje gradnja, izdavanje akata za građenje, uporaba i uklanjanje građevina za koje se prema Zakonu o prostornom uređenju i gradnji izdaje lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta, te provođenje upravnog i inspekcijskog nadzora s tim u vezi. No, praćenjem stanja u graditeljstvu resorno ministarstvo je uočilo da i nadalje postoje razlozi njegove primjene (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučivati će o osnovanosti optužbi u slučaju "Bankomat" u kojem USKOK bivše čelnike Hrvatske poštanske banke (HPB) Josipa Protegu, Ivana Sladonju i Marija Kirinića tereti da su na traženje povlaštenih klijenata odobravali višemilijunske rizične kredite. Sjednica vijeća pod predsjedanjem suca Ivana Turudića bit će zatvorena za javnost (9 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Ministar obrane Branko Vukelić posjetit će Hrvatsko vojno učilište "Petar Zrinski". Nakon sastanka s ravnateljstvom Hrvatskog vojnog učililšta, ministar Vukelić susrest će se i s polaznicima programa vojne izobrazbe na HVU. Tom prigodom će uručiti 39 Ugovora za stipendiranje studenata – kadeta koji se školuju kroz model civilno-vojnog obrazovanja za potrebe OS RH (13 sati, Ilica 256 b, predstavnici medija trebaju doći na HVU "Petar Zrinski" najkasnije do 12,50 sati).

ZAGREB - Nacionalni odbor za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji održati će okrugli stol na temu: "Strateški značaj Hrvatske radiotelevizije u uvjetima punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji". Skup će otvoriti predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić, a pozdravne govore održat će predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren (9 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) organizira okrugli stol na temu: "Hrvatsko gospodarstvo - kako dalje?". Uvodničari će biti predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik HNS-ovog Odbora za gospodarstvo Dragan Kovačević, ekonomski strateg SDP-a Branko Grčić i ekonomski stručnjak i analitičar Žarko Primorac (11 sati, hotel "Westin", dvorana Maksimir, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Svečana sjednica Senata u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu. Nakon pozdravnih govora uzvanika, nazočnima će se obratiti rektor prof. dr. Aleksa Bjeliš izlaganjem na temu: "Sveučilište u Zagrebu na početku 342. akademske godine". Pet profesora Sveučilišta u Zagrebu primit će počasno zvanje i titulu professor emeritus, a biti će dodijeljena i nagrada "Fran Bošnjaković" za 2010. godinu i nagrada za najbolji e-kolegij na Sveučilištu u Zagrebu u akademskoj godini 2009./2010. Rektor Bjeliš na svečanoj sjednici dodijelit će i posebna priznanja studentima, profesorima i zaposlenicima Sveučilišta (11 sati, aula Sveučilišta, Trg maršala Tita 14).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙