FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bagdad: 52 mrtva u akciji oslobađanja talaca u sirijskoj crkvi

Autor: mhaj
BAGDAD, 1. studenog 2010. (Hina) - Pedeset i dvoje talaca i policajaca poginulo je u nedjelju navečer kada su iračke i američke snage upale u sirijsku crkvu u Bagdadu u kojoj su pripadnici Al-Kaide držali vjernike za taoce, objavili su irački dužnosnici.

Irački pobunjenici su u nedjelju navečer zatočili vjernike i dvojicu svećenika tijekom mise u sirskoj kršćanskoj crkvi Sajedat Al-Najat u središtu Bagdada. Po riječima kaldejskog biskupa, tražili su oslobađanje terorista u Iraku i Egiptu, javlja agencija AFP.

Nekoliko sati nakon otmice, iračke sigurnosne snage napale su pobunjenike, uz potporu američkih vojnika, koji unatoč tome što je njihova misija završila u kolovozu, mogu primijeniti silu ako su napadnuti ili ako Irak zatraži njihovu pomoć. Policijski zapovjednik koji je sudjelovao u operaciji potvrdio je da je jedan od pobunjenika aktivirao eksploziv koji je nosio u prsluku kada su se policijske snage pokušale probiti u crkvu.

"Sinoć je poginulo 52 talaca i policajaca, a ranjeno je 67 ljudi", rekao je policijski pukovnik Husein Kemal za Reuters. Ubijena su i petorica otmičara, dodao je.

(Hina) xmh ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙