FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sumnjivi paket u zrakoplovu između Jemena i Chicaga

Autor: mtro
LONDON, 29. listopada 2010. (Hina/AFP) - Britanska policija pretraživala je petak tijekom međuslijetanja u britansku zračnu luku East-Midlands, u središtu Engleske jedan sumnjivi paket pronađen u američkom teretnom zrakoplovu na letu između Jemena do Chicaga.

Specijalne policijske postrojbe kontroliraju operacije, a BBC navodi da se "ne radi o kompletnoj bombi, ali potencijalno predstavlja prijetnju".

Teretni zrakoplov američke tvrtke UPS, trebao je sletiti u Philadephiji prije konačnog slijetanja u Chicagu, svojoj konačnoj destinaciji.

Otkriće je izazvalo transatlantsku uzbunu i tijekom poslijepodneva teretni zrakoplovi su pretraženi u američkim zračnim lukama Newarku blizu New Yorka i Philadelphiji, u potrazi za sumnjivim paketima.

Sumnjivi paket je pronađen u Britaniji, a uočen je tijekom rutinske kontrole. Nekoliko elemenata primijećenih u paketu poslani su na detaljnije pretraživanje, precizirao je jedan glasnogovornik britanske policije.

Za sada ništa ne upućuje da je neko mjesto u Velikoj Britaniji bilo na meti napada.

Policiju su u petak rano ujutro djelatnici zračne luke East-Midlands informirali o nazočnosti jednog sumnjivog paketa.

Nakon prve pretrage paket je prebačen u centar za razvrstavanje zračne luke, te je krajem jutra proglašen neopasnim.

Policija je ipak odlučila pristupiti naknadnom pretraživanju tijekom poslijepodneva.

Britansko ministrstvo prijevoza i vanjskih poslova su potvrdili da su upoznati s tim incidentom kojeg su odbili komentirati.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙