FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: FBI istražuje sumjive pakete u tri transportna zrakoplova UPS-a

Autor: dhai
WASHINGTON, 29. listopada 2010.(Hina) - Američka dostavna tvrtka United Parcel Service (UPS), objavila je u petak da FBI istražuje moguće sumnjive pakete u tri njezina transportna zrakoplova koji su doletjeli iz Europe.

Pretražuju se zrakoplovi Boeing 767 iz Pariza i MD-11 iz Koelna koji su sletjeli u Philadelphiji, rekao je glasnogovornik UPS-a Mike Mangeot, prenose američke TV mreže.

Treći zrakoplov je Boeing 767 koji je sletio u zračnu luku Newark u New Jerseyu, a stigao je iz East Midlandsa u Velikoj Britaniji, rekao je Mangeot.

FBI i Uprava za sigurnost prometa (TSA) nisu dale UPS-a više detalja o prirodi paketa ili onoga što je pod istragom, dodao je glasnogovornik.

TSA je priopćio da su zrakoplovi parkirani na udaljenim mjestima aerodroma, gdje ih pretražuje policija.

U New Yorku je ekipa policijskih pirotehničara regirala na izvješće o navodnoj eksplozivnoj napravi u paketu koji je bio u kamionu UPS-a, izjavio je zamjenik načelnika policijske uprave Paul Browne.

Istrage u zračnim lukama SAD-a pokrenute su nakon sinoćnjeg pronalaska sumnjivog paketa iz Jemena u britanskoj zračnoj luci East Midlands.

U sumnjivom paketu bio je prerađeni toner za printer, u kojem je bio bijeli prah, računalna kartica i žice, a testiran je negativno na eksploziv, izvijestio je CNN.

SAD je obaviješten od "jednog saveznika" da su sumnjivi paketi poslani na adrese sinagoga u Chicagu, naveo je CNN pozivajući se na izvor.

Stručnjak za zračni transport John Lucich, bivši pilot i istražitelj ureda državnog odvjetništva u New Jerseyu, ocijenio je za CNN kako je moguće da se radi o pokusnom slanju paketa, kako bi se vidjela reakcija službi sigurnosti u SAD-u i Europi.

Američke TV postaje u izvješćima iznose pretpostavku da iz svega stoji Al Qaida Arapskog poluotoka.

(Hina) xdh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙