FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnik proračunske uprave EK-a pohvalio privremeno zatvaranje 32. poglavlja o financijskom nadzoru

Autor: nkot
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Goran Marić primio je u radni posjet predstavnike Opće uprave za proračun Europske komisije s Robertom Gielisseom na čelu, s kojima je razgovarao o suradnji Državnog ureda za reviziju i Hrvatskoga sabora i primio pohvale za privremeno zatvaranje 32. pregovaračkog poglavlja o financijskom nadzoru, priopćio je u petak ured za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

"Robert Gielisse, voditelj Odjela za sustav unutarnje kontrole u javnom sektoru u Općoj upravi za proračun Europske komisije, čestitao je Hrvatskoj na uspješnu privremenu zatvaranju pregovaračkog poglavlja 32, Financijski nadzor", piše u priopćenju.

Gielisse je, kako se dodaje, istaknuo da je upravo parlament "na posljednjoj crti obrane kad su u pitanju državne javne financije". Objasnio je da je prva crta obrane u kontroli trošenja proračunskog novca u odgovornosti čelnika, druga crta obrane je unutarnja kontrola, a tek treća crta obrane je vanjska revizija, gdje Državni ured za reviziju obavlja, osim ostalog, reviziju korisnika državnog proračuna i o tome izvješćuje Sabor.

"Vanjska revizija su oči i uši parlamenta koji upravo na temelju izvješća državnog ureda za reviziju može procjenjivati način na koji vlada izvršava državni proračun", rekao je Gielisse.

Marić je izrazio zadovoljstvo suradnjom s državnim uredom za reviziju. Posebno je istaknuo da je u skladu s preporukama Europske komisije državni ured za reviziju u 2010. pripremio izvješće o obavljenoj reviziji Godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2009.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙