FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Memedi primio predstavnike Skupštine Kosova

Autor: ostr
ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Nezavisni zastupnik austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru Nazif Memedi primio je u posjet predstavnike Skupštine Republike Kosovo i službenike Misije OESS-a na Kosovu, doznaje se u petak iz priopćenja saborskog ureda za odnose s javnošću.

Susret je organiziran kao dio projekta Misije OESS-a na Kosovu u svrhu razmjene iskustava manjinskih zastupnika iz dvaju parlamenata. Memedi je gostima predstavio rad Kluba zastupnika nacionalnih manjina te ih upoznao s nedavnom izmjenom ustava kojom su u preambulu uvedene sve nacionalne manjine u RH, kao i uvođenjem dodatnog prava glasa za manjine s udjelom u stanovništvu manjim od 1,5 posto.

Kosovski parlamentarci su predstavili rad parlamentarnih stranaka, Samostalne liberalne stranke, Sedam plus te stranke Za integracije. Memedi je također upoznao goste s djelovanjem romske nacionalne manjine i izazovima s kojima se susreće, istaknuvši pritom dobru suradnju s vladom RH. U razgovoru je izražena želja za daljnjim nastavkom suradnje i prenošenjem pozitivne prakse.

(Hina) xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙