FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Kosor ne treba doći u Sabor

Autor: rkor
ZAGREB, 20. listopada 2010.(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks dezinformacijom i laži danas je nazvao medijske napise da je premijerka Jadranka Kosor s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom telefonski razgovarala o mogućnosti revizije dioničarskog ugovora između Ine i MOL-a te izvijestio zastupnike da zbog toga neće pozvati premijerku u Sabor, a što je zatražio SDP.

SDP je jutros, na početku zasjedanja Sabora, ocijenio da demantij iz Ureda mađarskog premijera Viktora Orbana kako je razgovarao s hrvatskom premijerkom predstavlja uvredu za hrvatske građane, zbog čega je zatražio da u sabornicu dođe premijerka ili ministar vanjskih poslova Gordana Jandroković i objasni kako je došlo do tog spora.

"Predsjednica Vlade niti treba, niti će doći u Sabor išta više objašnjavati, a niti ministar vanjskih poslova, jer je opetovano demantirana ta dezinformacija", kazao je Šeks na sjednici navevši da je prikupio sva potrebna saznanja i da je informacija o navodnom telefonskom razgovoru prvi put objavljena 13. listopada, a što je, dodao je, Vlada odmah demantirala.

Nakon što je jučer ponovno objavljena ista dezinformacija Vlada je to ponovno demantirala, a isto tako je i mađarski premijer Orban potvrdio riječi premijerke Kosor koja je demantirala da je telefonski razgovarala s njim, dodao je Šeks.

Stoga, premijerka ne treba doći u Sabor, ponovio je.

SDP-ova zastupnica Ingrid Antičević-Marinović odgovorila mu je da je premijerka dužna doći u Sabor kada od nje to zatraži neki saborski klub, a Šeks joj je odgovorio kako predsjednicu Vlade neće pozivati u Sabor da bi, kako je rekao, demantirala jednu laž koju je već demantirala i hrvatska i mađarska vlada.

"To bi bio krasan potez, da se Sabor bavi nečim takvim", rekao je Šeks.

(Hina) xrkor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙