FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHL - Sedma pobjeda LA Kingsa

Autor: dlug
NEW YORK, 29. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Hokejaši Los Angeles Kingsa ostvarili su i sedmu pobjedu u dosadašnjih deset susreta i trenutačno su najuspješnija momčad NHL lige. Posljednja 'žrtva 'Kraljeva' bio je Dallas koji je na svom ledu doživio poraz 2:5.

Starsi su bili ravnopravan suparnik tek u prvoj trećini koja je završila 1:1, dok su preostale dvije dionice otišle na stranu gostiju. Strijelci za Kingse bili su kapetan Dustin Brown (3:30), Aleksej Ponikarovski (33:05), Wayne Simmonds (33:14), Willie Mitchell (44:40) i Justin Williams (58:19), dok je vratar Jonathan Quick sakupio 30 obrana. Strijelci za domaćine bili su Brad Richards (16:02) i Brandon Segal (50:10).

"Premda smo nakon utakmice protiv Chicaga koja je bila dan ranije išli na spavanje tek u tri sata ujutro, dečki su bili odmorni i svježi. Koncem prve trećine smo upali u manju krizu, no vrlo brzo smo uklonili pogreške iz naše igre," kazao je trener LA-a Terry Murray.

Vodeća momčad divizije Central i prvi pratitelj LA-a u Zapadnoj konferenciji, Nashville je izgubio kod kuće od St. Louisa 0:3. Strijelci su bili Alex Steen (32:56), Patrik Berglund (52:48) i Matt D'Agostini (55:15). Vratar Bluesa Jaroslav Halak sakupio je 24 obrana upisavši drugi 'shutout' ove sezone i 11 u NHL karijeri.

"Halak je čudo. Izgleda kao da je potpuno bez bolje, kao da u njemu nema energije i života, a na golu stvara čuda. Njega je užitak gledati kako izluđuje suparnike," kazao je branič St Louisa Erik Johnson.

Gol nije primio niti vratar Bostona Tim Thomas. U susretu protiv Toronta sakupio 20 obrana, a Bruinsi su slavili 2:0. Strijelci su bili Patrice Bergeron (19:19) i Tyler Seguin (32:26).

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙