FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama gost "Daily Showa" Jona Stewarta na Comedy Central

Autor: dhai
WASHINGTON, 27. listopada 2010.(Hina) - Američki predsjednik Barack Obama u srijedu će biti gost popularnoga političkog satiričara i komičara Jona Stewarta u njegovoj emisiji "The Daily Show" na kabelskoj televiziji Comedy Central, kao prvi aktualni predsjednik SAD koji gostuje u tom programu.

Obama se pojavio u Stewartovoj emisiji tijekom kampanje za predsjedničke izbore 2008.

Politički analitičari kažu da se Obama tim potezom želi približiti mladim demokratskim biračima, šest dana prije kongresnih izbora 2. studenoga, na kojima ankete najavljuju težak poraz većinskih demokrata.

"Predsjednik se nije sramio ići na mjesta gdje ljudi dobivaju informacije i iznijeti svoje argumente. Mislim da će to učiniti i u Daily Showu", izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Robert Gibbs.

Neuobičajen predsjednički intervju snimat će se u Umjetničkom centru Harmanu u Washingtonu, gdje je Stewart preselio svoju emisiju tjedan dana uoči održavanja "Mitinga za obnovu zdrava razuma", koji je on u iduću subotu organizirao na Nacionalnoj šetnici u središtu Washingtona.

Očekuje se da će Stewartov miting, liberalni odgovor na skupove konzervativnog pučkog pokreta "Tea Party", te na kolovoški masovni skup konzervativnog TV voditelja Glena Becka, okupiti desetke tisuća ljudi.

U ispitivanju internetskog portala AskMen.com, kojim je obuhvaćeno pola milijuna čitatelja, Jon Stewart je u srijedu proglašen najutjecajnijim muškarcem 2010., ispred Billa Gatesa (Microsoft), Marka Zuckerberga (Facebook) i Stevea Jobsa (Apple).

Barack Obama na tom je popisu tek 21., iza rapera Kanye Westa (5), glumca Jamesa Franca (7), nogometnog trenera Josea Mourinha (9), tenisača Rafaela Nadala (15), zvijezde NBA LeBrona Jamesa (17) i glumca Georgea Clooneyja (18).

(Hina) xdh yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙