FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 28. listopada

Autor: dduk
ZAGREB, 27. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 28. listopada.

ZAGREB - Tvrtka Business media Academy i GIU Promins organizatori su konferencije "Mineral forum 2010" na kojoj će sudionici raspravljati o izmjenama Zakona o rudarstvu, posebice vezano za nelegalnu eksploataciju mineralnih sirovina. Raspravljat će se i o pitanjima vezanim za planiranje eksploatacije mineralnih sirovina u prostornim planovima te drugim temama (9 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se Hrvatsko - švedski poslovni forum, a predstavnici hrvatskih i švedskih tvrtki bit će upoznati s ekonomskim trendovima u Hrvatskoj i predviđanjima za budućnost, ulaskom Hrvatske u EU te uvjetima poslovanja u Hrvatskoj. Poslovni se forum organizira u sklopu Hrvatsko-švedskih poslovnih dana koji se održavaju 28. i 29. listopada u organizaciji HGK u suradnji s Hrvatsko-švedskom gospodarskom komorom, Veleposlanstvom Hrvatske u Švedskoj te Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u Hrvatskoj. Tom prigodom će Hrvatsku posjetiti 50-ak predstavnika najznačajnijih švedskih tvrtki zainteresiranih za mogućnosti poslovanja i investiranja u Hrvatsku (15 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatska udruga za odnose s javnošću održat će 11. konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja "Europski komunikacijski monitor za 2010. godinu", a govorit će se i o komuniciranju u gospodarstvu u doba krize te društvenoj odgovornosti tvrtki u doba recesije kao i o komuniciranju u tijelima državne uprave. Organizatori očekuju oko 300 sudionika, a uz hrvatske očekuju i predstavnike strukovnih udruga iz gotovo svih zemalja bivše države te iz nekoliko europskih zemalja (10 sati, Kino Europa, Varšavska 3).

ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2010. godini proizvedeno 610 tisuća tona pšenice, što je 35 posto manje nego lani, pokazuju prethodni podaci Državnog zavoda za statistiku o ostvarenim prirodima ranih usjeva sa stanjem 15. kolovoza. Prosječna je pak proizvodnja pšenice po hektaru iznosila 4,2 tone. Podaci DZS-a pokazuju također da je ukupna proizvodnja ječma smanjena za 32 posto, a pad proizvodnje zabilježen je i kod zobi i uljane repice.

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za kolovoz iznosila je 6.314 kuna što je u odnosu na plaću za srpanj više za 54 kune ili nominalno za 0,9 posto, a u odnosu na kolovoz prošle godine više je za 192 kune ili za 3,1 posto, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. Krizni porez umanjio je prosječne zagrebačke neto plaće za kolovoz za 2,5 posto ili za 157 kuna, pa je prosječna zagrebačka neto plaća za kolovoz umanjena za krizni porez iznosila 6.157 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/4808 680

faks: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙