FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do 2013. povećati U Hrvatskoj udio žena u gospodarstvu sa sadašnjih 25 na 40 posto

Autor: pgas
SPLIT, 27. listopada 2010. (Hina) - Strategijom razvoja ženskog poduzetništva u Hrvatskoj planirano je da se do 2013. godine aktivnost žena u gospodarstvu poveća sa sadašnjih 25 posto na 40 posto, čime bi se dostigla razina poduzetničkog angažmana žena u razvijenim zemljama, izjavila je danas načelnica Odjela za razvoj poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Ana Vincent-Šepić.

Predstavljajući na okruglom stolu Strategiju razvoja ženskog poduzetništva RH 2010.-2013., Vincent-Šepić je iznijela najnovije podatke po kojima je ove godine u Hrvatskoj odobreno 4.466 poduzetničkih potpora od čega je samo 35 milijuna kuna, odnosno oko 25 posto, bilo namjenjeno ženama.

Po njezinim riječima, Strategijom razvoja ženskog poduzetništva želi se promijeniti navike u Hrvatskoj jer se još uvijek pruža otpor ženskom poduzetništvu. Žensko poduzetništvo mora se prihvatiti kao stvarnost, naglasila je Vincent-Šepić.

Pritom je objasnila da nacionalni dokument koji se zauzima za politiku ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj, obvezuje Ministarstvo gospodarstva na provedbu takove politike.

Također je istaknula kako je Strategija razvoja ženskog poduzetništva RH 2010.-2013. oblikovana na temelju svjetskih iskustava u unapređenju ženskog poduzetništva.

(Hina) xpgas ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙