FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovo 300 mrtvih od kolere na Haitiju

Autor: akoz
PORT-AU-PRINCE, 26. listopada 2010. (Hina) - Broj umrlih od kolere na Haitiju u utorak se približio brojci 300 a zdravstveni stručnjaci su ocijenili da će se bolest u toj siromašnoj karipskoj državi pridružiti drugim endemskim oboljenjima kao što su malarija i tuberkuloza.

Tjedan dana duga epidemija do sada je najvećim dijelom pogodila središnja područja a zabilježeno je 3612 slučjava oboljenja s ukupnim brojem mrtvih od 295, rekle su haićanske zdravstvene vlasti.

Iako se broj umrlih i novih slučajeva oboljenja donekle usporio u odnosu na ranije dane, od UN-a predvođeni međunarodni medicinski timovi nastoje spriječiti izbijanje epidemije u haićanskoj prijestolnici Port-au-Prince u kojoj je stiješnjeno 1,3 milijuna preživjelih u potresu 12. siječnja.

Objavljujući ažurirane brojke na konferenciji za tisak glavni epidemiolog haićanskog ministarstva zdravstva Roc Magloire je rekao da je od pet do sad prijavljenjih slučajeva u prijestolnici samo jedan laboratorijski potvrđen kao kolera.

UN, haićanska vlada i njeni partneri u pružanu pomoći ipak očekuju da će se bolest nastaviti širiti u fazi epidemije a Michel Thieren iz Panameričke zdravstvene organizacije predvidio je da će ta bolest sada na Haitiju postati endemska poput malarije, tuberkuloze i AIDS-a.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙