FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: ubijen muškarac nakon što je na policiju bacio bombe

Autor: Pejo Gašparović
SPLIT, 26. listopada 2010. (Hina) - Muškarac koji je zaposjeo cisternu na benzinskoj pumpi Meteriza između Splita i Solina jutros je poginuo od hitaca iz vatrenog oružja specijalne policije ispaljenih na njega nakon što je bacivši dvije ručne bombe pokušao baciti i treću na policiju koja je čuvala prostor okolo benzinske postaje.

"Pošto je na policiju bacio dvije bombe od kojih je jedna eksplodirala muškarac je pokušao baciti i treću ali su u tom trenutku pripadnici specijalne policije uzvratili pucnjavom iz vatrenog oružja pri čemu je on pogođen hitcem koji ga je usmrtio", izjavila je za Hinu glasnogovornica splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj.

Pri eksploziji bombe ozlijeđen je policajac, ranije je izvijestila policija.

U blizini tijela muškarca na cisterni je pronađeno više eksplozivnih naprava, dodala je glasnogovornica.

Muškarac je cijelu noć proveo na cisterni odbijajući zamolbe policije, liječnice i mjesnog župnika da se preda, a u kasnim noćnim satima odbijao je i bilo kakve pregovore o predaji.

Tijekom noći zbog preventivnih razloga evakuirano je 25 žitelja iz osam kuća u blizini benzinske pumpe u kojoj je muškarac s bombama zaposjeo cisternu prijeteći aktiviranjem bombi, izvijestila je policija.

(Hina) xpgas ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙