FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: okrugli stol o ženama u ruralnim krajevima

Autor: hspa
DUBROVNIK , 22. listopada 2010. (Hina) - U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije danas je u Dubrovniku održan okrugli stol "Žene u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije: mogućnosti i izazovi".

U radu skupa sudjelovala je i predstojnica vladina ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin, koja je, među ostalim, predložila da se u svim gradovima i općinama u županiji osnuju povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Također je najavila donošenje nove nacionalne politike ravnopravnosti spolova za razdoblje od 2011. do 2015., za izradu koje će se tražiti doprinos svih županija.

Župan Nikola Dobroslavić podsjetio je na važnu ulogu žene u današnjem društvu, istaknuvši kako "žene sa sela imaju velik potencijal koji je, na žalost, nedovoljno iskorišten". Dodao je kako najjužnija hrvatska županija s velikim brojem žena na vodećim položajima te osnivanjem upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost pokazuje posebnu osjetljivost prema tom pitanju.

Okruglom stolu nazočile su i predstavnice seoskih žena iz neretvanske doline, s Korčule, iz Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovačkog primorja, koje su govorile o teškoćama s kojima se susreću u svakidašnjem životu.

Današnji okrugli stol bio je dio aktivnosti županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, kojim se obilježavao Svjetski dan seoskih žena, 15. listopada.

(Hina) xhspa ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙