FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 21. listopada

Autor: vmrs
ZAGREB, 20. listopada 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 20. listopada.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će glavnoga tužitelja Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) Sergea Brammertza. U prosincu glavni haaški tužitelj podnosi svoje izvješće u sjedištu UN-a u New Yorku o suradnji s Haaškim sudom. (u 10 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primit će izaslanstvo njemačkoga saveznog ustavnog suda predvođeno predsjednikom toga suda Andreasom Vosskuhleom.

(u 10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića, Markov trg 6)

ZAGREB - Izaslanstvo njemačkog ustavnog suda će hrvatskim Ustavnim sudom razgovarati o odnosima njemačkog Saveznog ustavnog suda i Europskog suda s aspekta Povelje o temeljnim pravima, a vodit će se i stručni razgovori o proceduralnim propisima o ustavnoj tužbi i mogućnostima odbacivanja nedopuštenih ustavnih tužbi.

(početak sastanka u 11:45, državna rezidencija, Visoka 22; izjave za novinare u 13:15)

SARAJEVO – Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine razmatrat će žalbe obrane i optužbe na presudu Županijskog suda u Sarajevu kojom je liječnik Ognjen Šimić nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog primanja mita u vrijeme kada je radio u bolnici u Rijeci. Šimić je u Hrvatskoj zbog tog kaznenog djela osuđen na pet godina zatvora a od hrvatskog pravosuđa skriva se u BiH. Razmatrajući zahtjev hrvatskog pravosuđa za izvršenje izrečene kazne zatvora, Županijski sud u Sarajevu ranije ove godine mu je kaznu smanjio na dvije i pol godine što je sukladno zakonima na snazi u Federaciji BiH. Na tu su se presudi žalili i obrana i tužiteljstvo. Odluka koju donese Vrhovni sud Federacije BiH postat će pravomoćna.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙